به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مینه سوتای آمریکا تشخیص دادند که داروی فشار خون رایج معروف به لوزارتان در کاهش میزان بستری در بیماران سرپایی مبتلا به کووید-۱۹ خفیف موثر نیست.
در کارآزمایی بالینی چند مرکز به بیمارانی که در بیمارستان بستری نیستند و مبتلا به کووید-۱۹ تشخیص داده شدهاند، داروی لوزارتان و یا مشابه آن داده شده و به مدت ۱۵ روز تحت نظر قرار گرفتهاند. نتایج این مطالعه نشان داد اگرچه لوزارتان احتمال بستری شدن در بیمارستان را کاهش نمیدهد، اما به نظر نمیرسد که این دارو علائم کووید-۱۹ را تشدید کرده و یا عوارض جانبی قابل توجه و مضر در بیماران با کووید-۱۹ خفیف داشته باشد.
دکتر مایکل پوشکاریچ گفت: بر اساس نتایج ما شروع لوزارتان برای بیماران سرپایی تازه تشخیص داده شده با کووید-۱۹، هیچ فایدهای ندارد، اما کسانی که قبلا از این دارو استفاده کردهاند، نباید پس از ابتلا به کرونا نگران باشند و میتوانند به مصرف داروی خود ادامه دهند.
فرضیههای متناقض از ابتدای شیوع همه گیری این تیم تحقیقاتی را بر آن داشت تا لوزارتان را به عنوان یک گزینه درمانی بالقوه بررسی کنند، در حالی که برخی از متخصصان معتقد بودند داروهایی مانند لوزارتان ممکن است التهاب را کاهش داده و به افراد آلوده کمک کند تا بهبود یابند، برخی دیگر نگران این بودند که این دارو علائم کووید-۱۹ را تشدید کند.
به گفته دکتر کریستوفر تیگنانلی، محقق اصلی این مطالعه با توجه به اتصال سارس-کوو ۲ با ACE۲، تحقیقات قابل توجهی در مورد استفاده از عوامل انسداد ACE و AT۱R برای مقابله با کووید-۱۹ وجود داشته است. مطالعه فوق این بینش را برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ خفیف فراهم میکند و آن این است که نیازی به پذیرش در بیمارستان ندارند.
همین تیم در حال انجام آزمایش دیگری برای بیماران بستری بوده است تا ارزیابی کنند که آیا لوزارتان از آسیب ریه در بیماران بستری در بیمارستان با پنومونی کووید-۱۹ جلوگیری میکند یا خیر. آنها در حال تجزیه و تحلیل دادهها هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/